Blog

Terug naar overzicht

De keerzijde van goede isolatie: hoe voorkom je vochtproblemen?

810c4aef09516ee0a4dfd8e3fc26975d.jpeg

Strenge isolatienormen

Een huis bouwen of renoveren is niet van de poes. Tegenwoordig moet je woning immers, al dan niet op termijn, strikt aan de geldende energievereisten voldoen. Daarbij horen ook strenge isolatienormen, opdat je zo min mogelijk warmteverlies lijdt. Goed voor je energiefactuur, en dat horen we bij ATS graag. Toch?

Weinig luchtcirculatie

Helaas bestaat er ook een keerzijde, waar wij je graag attent op maken. Want hoewel je met goede isolatie inderdaad minder betaalt omdat de warmte binnenblijft, is er wél minder circulatie van frisse lucht binnenshuis. En dat is, zeker in vochtige ruimtes zoals de badkamer, een broeihaard voor vocht- en schimmelproblemen!

Onze 3 ventilatiesystemen

De oplossing? Ventilatie van ATS! Wij maken een onderscheid tussen 3 verschillende systemen, die elk hun eigen voordelen hebben.

Ventilatiesysteem C: verse buitenlucht wordt aangevoerd via raam- en muurroosters, afgewerkte lucht afgevoerd via een dakdoorvoer. Dit is onze goedkoopste optie in zowel aankoop als onderhoud, maar laat tegelijk meer ruimte vrij voor warmteverlies en dus hogere energiekosten.

Ventilatiesysteem C+ evo: doordat sensoren de afvoer van afgewerkte lucht monitoren, kunnen warmteverliezen aanzienlijk beperkt worden. De upgrade van systeem C dus!

Ventilatiesysteem D: bij dit systeem wordt er warmte uit de afgevoerde lucht teruggewonnen en hergebruikt. Hoewel dit systeem duurder is in aanschaf, bespaar je er op termijn dus heel wat mee op je energiefacturen. Een investering die zichzelf terugverdient!

Contacteer ons vrijblijvend

Heb jij net gebouwd of gerenoveerd en je woning tot in de puntjes geïsoleerd? Wij geven je graag advies op maat over welk ventilatiesysteem jou helpt vocht- en schimmelproblemen te voorkomen. Aarzel dus niet om vrijblijvend contact op te nemen. We ontvangen je graag persoonlijk!

02206664a8766827990360e89408471b.jpeg

Contacteer ons